Novinky

Novinky ZOOT uvádí ZOOT Módní report

17.
Říjen
2023

Módní e-shop ZOOT uvádí novinku ZOOT Módní report, v rámci které přibližuje nadcházející trendy. Startuje s předpovědí trendů pro sezónu Podzim/Zima 2023/2024.

Zimní módě vládne manšestr, průhledné topy a barevné kabáty

Podzim si dal letos krapet na čas, přesto už pomalu, ale jistě klepe na dveře. Ať už patříte mezi milovníky sychravých a zasněžených, ale přesto útulných dní, či byste s přicházejícím podzimem a zimou raději sbalili kufry a vrátili se až v létě, máme pro vás přehled těch nejvíc trendy trendů, které by vám tento podzim a zimu neměly ujít. 

 

 

 

 

 

 

 

Manšestr

Jedním ze staronových trendů je manšestr, který ve vzpomínce na školní léta mnohým nemusí být po chuti. Vídat ho budeme opět především na kalhotách a sukních. Trendy tento podzim budete ale i v manšestrové bundě či saku. 

Komplety

Aneb sladěna od hlavy až k patě. „Tento trend navazuje na loňský boom kalhotových kostýmků ve stejné barvě. Letos to však bude o něco odvážnější, bát se nemusíte pletených materiálů ani nejrůznějších vzorů – od kostiček přes proužky,“ říká hlavní nákupčí trendů Simona Poláková ze ZOOTu.

Koženkové bundy a kabátky

Nadčasový trend, který vlastně z módy nikdy nevyšel. „Pro odvážnější je tento trend k dispozici v pastelových i výrazných barvách. Pro mainstreamovou módu potom klasická černá, případně hnědá barva,“ říká Poláková. Meze variantám se zde nekladou a je úplně na vás, zda zvolíte kabátek nebo bundu či vestu. Jenom pozor na záměnu tohoto trendu s celoročním koženkovým křivákem.  

Barevné kabáty

Čím výraznější barva, tím lepší. Nebojte se sytě růžové, modré, zelené i fialové. „Důraz je v tomto případě kladen i na střih, který by měl být pánský, tedy rovný a volný. A cíl tohoto trendu je jasný, co nejvíce rozzářit (pod)zimní ulice,“ vysvětluje Simona Poláková ze ZOOTu.

Kostýmky se sukní

Trend kostýmků s mini sukní navazujuje na nadčasové kalhotové kostýmky. Sako je oversize a kontrastuje tak s krátkou, nejčastěji áčkovou sukní. Opět se zde nebojte barev, vzorů ani materiálů. Vedle nešlápnete se znovu velmi oblíbeným tvídem, manšestrem, ale i na nošení nejpříjemnější bavlnou. 

Bagetová kabelka a lá Carrie Bradshaw

Trend částečně převzatý opět od módní ikony nejenom oblíbeného seriálu Sex ve městě. Úzká kabelka s relativně krátkým uchem, kterou unosíte v podpaží. 

Mokasíny s přezkou

Mokasíny budou letos trendy lesklém i matném provedení, na hrubé podešvi a v tlumených barvách. Prim u nich totiž hraje výrazná přezka, ať už ve zlatém či stříbrném kování nebo o něco jemnější, kožená,“ uvádí Simona Poláková ze ZOOTu.

Denim

Tentokrát bude denim všude a na všem. Na šatech, košilích, bundách, sukních a samozřejmě jeanech. „Nebojte se kombinovat více barev denimu, denimový color blocking bude velmi populární,“ láká Simona Poláková.  

Růže

Sex ve městě a ikonická Carrie Bradshaw – motiv plastické růže se začne projevovat začátkem jara a vídat ho budeme především jako aplikace na šatech, páscích či šňůrkách na krk. 

Průhledné topy 

Trend kopírující styl ženy Kenyeho Westa v Itálii. „Průsvitné topy budou trendem především pro mladší ročníky či pro všechny ostatní pod sako jako zajímavé oživení například kalhotového kostýmku,“ dodává Poláková. Opět se budou objevovat v celé škále barev. Jistotou však v tomto případě bude barva černá.  

Fotky: https://drive.google.com/drive/u/1/folders/11pW9XGKE2jcGE4V-igRsZJBcpB1HNQFm