Novinky

Vydané tiskové zprávy ZOOT za 3 dny vybral přes 1,3 milionu korun na podporu Ukrajiny

17.
Březen
2022

ZOOT v rekordně krátkém čase připravil svou tradiční prodejní akci ZOOTlet. Během třech dnů v Radlické kulturní sportovně vybral 1 324 630 korun. Celá částka putuje na konto Člověka v tísni, aby přispěla k podpoře Ukrajiny. 

Největší iniciativou na podporu Ukrajiny módní platformy ZOOT, bylo uspořádání velké módní prodejní akce ZOOTlet. Veškeré náklady na akci pokryl ZOOT a celá vybraná částka, tak zamířila neziskové organizaci Člověk v tísni.  

Říkali jsme si, že každý pomáhá, jak může, tak my zkusíme pomoci skrze módu. Celkem 8 tisícům módních kousků jsme vdechli nový život a zároveň jejich prodejem přispěli 1 324 630 korun na pomoc Ukrajině. Za tři dny přišlo přes 2 000 zákazníků,“ říká CEO ZOOTu Milan Polák. 

ZOOTlet je mezi zákazníky velmi oblíbená velká módní akce, kde se prodávají tisíce módních kousků za skvělé ceny. Původně měl ZOOTlet proběhnout až v květnu, ale teď se odehrává jeho nejrychlejší uspořádání v dějinách ZOOTu. ZOOTlet na podporu Ukrajiny proběhl od středy 9.3. do pátku 11.3. v Kulturní radlické sportovně na Praze 5. ZOOT do něj na první den věnoval 5000 kusů světových módních značek a partneři GAP, Under Armour a Celio přispěli dalšími 3000 kusy.

ZOOT po zahájení invaze Ruska na Ukrajinu zařadil do prodeje také charitativní trička ZOOT Dobro s ukrajinskými barvami na srdci. Také zisk z prodeje triček s názvem Netřeba slov jde na pomoc Ukrajině prostřednictvím neziskové organizace Člověk v tísni.