Novinky

Hospodářské ZOOT načerpal další růstový kapitál. Dluhopisy za 150 milionů korun byly upsány během 30 dnů

12.
Září
2017

Největší český online obchod s módou ZOOT zahájil koncem června veřejnou nabídku podřízených dluhopisů v celkovém objemu 150 milionů korun. Dluhopisy byly upsány během jediného měsíce. Emisi dluhopisů s čtyřletou splatností a roční úrokovou sazbou 6,5 procenta zaranžovala společnost BH Securities a.s.

„Díky dnešní příznivé situaci na kapitálových trzích a obecně růstu ekonomiky jsme se přesvědčili o tom, že pro digitální firmy jako ZOOT jsou možné i jiné varianty financování než navýšením ekvity,“ říká finanční ředitel, Petr Ladžov.

Minulý rok umístil ZOOT prostřednictvím BH Securities během dvou týdnů omezenému počtu zájemců podřízené dluhopisy v hodnotě 80 milionů korun formou privátní, neveřejné nabídky. Letos svou nabídku pro velký zájem a za účelem zrychlení expanze zdvojnásobil na 150 miliónů korun a realizoval jí formou veřejné nabídky na základě prospektu schváleného Českou národní bankou.

„Úspěšná pilotní emise z konce minulého roku značila, že o dluhopisy bude zájem i v rámci širší veřejnosti, což se potvrdilo. Celá emise v hodnotě 150 miliónů korun byla investory upsána velmi rychle, během pouhých čtyř týdnů. Je zajímavé, že zájem byl násobně vyšší než nabídka,“ dodává Petr Ladžov.

Letošní veřejnou nabídku využili jak fyzické osoby, tak institucionální investoři, kteří se na celkovém objemu emise podíleli zhruba jednou třetinou. Minimální výše investice byla stanovena na částku 50 000 korun.