Novinky

Novinky ZOOT podporuje autorskou módu

18.
Leden
2017

ZOOT podporuje autorskou módu a nově rozšiřuje portfolio značek o české i zahraniční módní návrháře. Během zimní sezóny 2016 spustil ZOOT tři nové značky s autorskou tvorbou. Ze zahraničních návrhářů ke spolupráci oslovil nekonvenční Biancu Popp z nedalekého Rumunska. Mezi české autory podporované ZOOTem patří návrhářka Jana Minaříková a značka Lazy Eye mladé návrhářky Hany Noble.

Bianca Popp

Je značka rumunské návrhářky, která se módnímu řemeslu vyučila v italském Miláně na Instituto Marangoni. Tam ji přivedla chuť založit si vlastní módní značku, kterou by mohla vyjádřit svou unikátní osobnost. Značku odstartovala v roce 2008 a od té doby ji čekal raketový vzestup.  Dotáhla to třeba až na pařížský nebo newyorský fashion week.

Na stylu značky se odráží fakt, že návrhářka vyrůstala celý život v módní šedi komunismu. Svými kolekcemi proto chce ukázat jedinečnou osobnost, kterou minulá doba potlačovala. Hlavními rysy kolekcí je hra s objemy, netradiční tvary a viditelné řasení. Modely značky Bianca Popp jsou i přes svůj nekonvenční design velmi čisté a snadno nositelné. V aktuální kolekci můžete najít typické balónové sukně nebo šaty s výrazným řasením.

Jana Minarikova

Značka stejnojmenné designérky spatřila světlo světa v roce 2009. Svou inspiraci česká návrhářka načerpala především během své stáže v Istanbulu, kde navíc také nahlédla do nepříliš hezkých podmínek, v jakých se produkuje móda v Asii. I to se odráží na filosofii značky, která klade důraz na tvoření férové módy ve spolupráci s místními švadlenami.

Módní kousky kolekcí se vyznačují atmosférickým stylem s důrazem na pečlivé zpracování. Nesou se v duchu elegance a jemnosti a dávají nádech skutečné ženskosti.  Zákaznicím přináší nejen radost z oblékání, ale také vytváří intimní svět nadčasového luxusu. 

Lazy Eye

Za touto značkou stojí mladá česká návrhářka Hana Noble, jejíž šaty si zamilovaly i slavné herečky Klára Issová, Jitka Čvančarová nebo Vica Kerekes. Inspiraci čerpá z  poválečné vintage módy 40. a 50. Let. A každý módní kousek, který vytvoří je originál, střižený podle původních dobových střihů.

Pro kolekce je typický retro nádech, vintage detaily, barvy a vzory, ale také kvalitní materiály a zpracování.